Read other TriBlogs
The way to The  Norsemen
Volg hier mijn weg naar hopelijk de Norsemen.

Week 1: Rustperiode 1: 1 weekje rust

WouterAelbrechtby WouterAelbrechtOct 5th 2014
Na de halve van Damme had ik helemaal niet getraind. Het plan was om 3 weken niets te doen maar het triatlonvirus is nu eenmaal hevig. Mijn lichaam was het reeds beu om lui te zijn. In mijn planning voor Kopenhagen noemde ik deze week Rustperiode 1 en bij één zal het ook blijven.
Het was een week om de goede voornemens langzaam te introduceren in mijn dagelijks leven . Elke morgen kroop ik vanuit mijn bed rechtstreeks op mijn rollen; 10 minuten losrijden om het lichaam langzaam wakker te maken. Het is de bedoeling om dit elke week op te trekken. Ik deed deze week flink mijn core-oefeningen voor mijn rug. Rustig, 1 reeks, het was voorbij voor ik goed begonnen was.

Dinsdag was het clubtraining en doordat alleen Walter er nog was, deed Bruno een heel uur techniekoefeningen. Op het einde heb je het gevoel dat je niet kan zwemmen en weet je weer waar je aan moet werken deze winter. Super training!

Woensdag ging ik samen met Laurens naar Runners Lab voor mijn nieuwe loopschoenen. Heel het jaar had is last aan de onderkant van mijn voeten. Na 17 km doen mijn voetzolen meer pijn dan mijn benen. Bij de marathon volgend jaar wil ik dit voorkomen. Mijn lichte schoenen bleken de nieuwe Adizero Bosten te zijn. Super blij want Adizero is veruit mijn favoriet. Voor de lange trainingen kwamen ze met de meest afschuwelijke schoenen voor de dag maar ik zag Laurens bevestigend knikken. Toen ik ze aandeed voelde ik onmiddellijk dat het goed zat. Even de ijdelheid doorslikken en naar de kassa.

Naast de sportieve prestaties is mijn schade met 5 keer frieten in 10 dagen wel ingehaald. De cafébezoeken en een weekendje Center Parcs hebben mijn alcoholbehoefte reeds voldoende bevredigd.

Met andere woorden ik ben klaar voor mijn volgende trainingsweek toepasselijk wake-up 1 genoemd.

Totale trainingstijd: 2u45
Tags: week 1
 
Blogging Service, © TriBlogs Join TriBlogs to post comments and/or create your own blog, all for free! Read other Triathlon Blogs