Read other TriBlogs
The way to The  Norsemen
Volg hier mijn weg naar hopelijk de Norsemen.

Week 10: Relatieve rustperiode week 4

WouterAelbrechtby WouterAelbrechtDec 7th 2014
De examenperiode is deze week begonnen. Op een stoel zitten en verbeteren is niet mijn favoriet tijdsverdrijf. Vermits we dit weekend in de Ardennen zaten moesten de meeste trainingen afgewerkt worden tegen vrijdagavond.
Het werd een super week, spijtig dat de titel "relatieve rustweek" niet echt van toepassing was.
Leren squatten in de fitness, superoefening voor mijn rug maar mijn bovenbenen protesteren de dag nadien een beetje.
Woensdag met Veerle gaat fietsen in de kou en duisternis. Deze week lampjes gaan kopen alleen niet genoeg opgeladen. Ik wist niet dat er zoveel langs het jaagpad wordt gefietst.
Zaterdag 4 uur de MTB op in Durbuy. Dankzij Geert ben ik mooi binnen mijn hartslagzones gebleven.
Hoe iemand na 10 jaar niet fietsen nog 4 uur zo kan MTB in de Ardennen snap ik toch niet goed. Laurens daarentegen reed elke helling twee keer op. Het was de ideale voorbereiding voor de trail de dag nadien.
Zondag stond 16 km Houffatrail met 560 hoogtemeters op het menu. Bij de inschrijvingen begon ik te beseffen dat het plan rustig niet echt ging lukken. De aard van het beestje zeker.
Het was een snelle trail meestal over brede MTB padjes. Dat viel me een beetje tegen want als ik aan trail denk, denk ik aan ploeteren op handen en voeten. De eerste 5 km kwam ik voorbij in 26 min niet echt trailsnelheid. Na de koude riviercrossing zag ik iedereen langzaam stilvallen en kon ze één voor één beginnen oprapen. Als enige de helling tot boven opgelopen, doet mijn ego deugd. In de snelle afdalingen mij vooral ingehouden om mijn knieën te sparen. Geen zin om weer een hele winter te moeten herstellen zoals vorig jaar. De laatste 4 km kwamen de kleine smalle wildpadjes. Kort, scherp, op en neer, smal, precies zoals ik ze graag heb. De 16 km in 1u34 uitgelopen zonder buiten adem geweest te zijn. Hartslag stond wel op 171 gemiddeld wat 10 meer is dan de bedoeling. Laurens volgen was geen optie want die is over zijn eerste trail gevlogen.
Volgende week de titel beetje respecten zodat alles goed geneest.
SwimSwim1h:56m(10%)
BikeBike10h:58m(57%)
RunRun1h:46m(9%)
StrengthStrength4h:33m(24%)
Stats for: Dec 1st 2014 to Today (7 days)
 
Blogging Service, © TriBlogs Join TriBlogs to post comments and/or create your own blog, all for free! Read other Triathlon Blogs