Read other TriBlogs
The way to The  Norsemen
Volg hier mijn weg naar hopelijk de Norsemen.

Week 13: Standaardcyclus week 1

WouterAelbrechtby WouterAelbrechtDec 28th 2014
Het begin van de eerste voorbereidingsperiode die 10 weken duurt.
Gedaan met fietsen als een bejaarde opa zonder elektrische fiets of lopen als een slak. Het mag iets sneller zijn de volgende weken.
De eerste week valt samen met de eerste week van de kerstvakantie. Doordat Lobke bij de mama was werd het alleen schipperen tussen de familiefeesten.
Gelukkig sloot het zwembad pas vanaf kerstdag dus dinsdagmorgen ging ik met Laura baantjes trekken.
In de ochtend zwemmen is steeds afzien, het ligt me gewoon niet. Tijdens de intensieve stukjes was het dus afzien. De laatste 200 m achter Laurens, die moest constant wachten maar toch de voorziene tijd gehaald.
Voor de laatste clubzwemtraining van jaar gaf ik forfait maar de kerstmarkt van Lebbeke maakte ik met de andere TTL wel onveilig. De jeneverkes hebben me wakker gehouden en woensdagmorgen geraakte ik niet uit mijn bed Dat noemen we dan maar recovery, de 4 de discipline van triatlon. Nadien toch de geplande krachttraining op de fiets gedaan en amai daar kwam wat zweet(alcoholresten) uit.
Jenevers helpen wel om de extra kilo weg te drinken die er vorige week bijkwam. Het blijft toch een mysterie mijn lichaam.
Na weken super traag lopen om de hartslag zo laag mogelijk te houden moest ik vanaf nu weer iets hoger gaan in HF. Vreemd hoe snel je lichaam zich aanpast. Twaalf weken geleden was het moeilijk om die hartslag zou laag te krijgen terwijl ik nu zoveel sneller moest lopen om die hartslag omhoog te krijgen.
De lange duurtraining op de fiets werd door het weer verzet naar vrijdag en het werd een gezellige boel. Deze keer niet met de MTB dus het ging iets vlotter dan de vorige keer. Netjes de kilometers afgemaald in de juiste zone. Eens benieuwd of ik ook zoveel amateurs ga vinden als er 200 km op het menu staat.
De kerstkilo die eraf was kwam er na het "De Smedt kerstfeestje" netjes in tweevoud bij. Die witte leonidas pralines met nootjes waren deze keer de boosdoener. Of waren het de twee stukken appeltaart?
Zondagavond met grote tegenzin mijn oefeningen gedaan maar toch blij dat ik ze gedaan heb. Zo kom ik op wat minder uren maar de kilometers voor zwemmen, fietsen en lopen waren netjes afgewerkt.
Volgende week wordt een huzarenstukje qua planning. Zwembaden gesloten, nieuwjaarsfeesten, Lobke en wintertoestanden. Ik ben benieuwd.
SwimSwim2h(14%)
BikeBike7h:10m(50%)
RunRun2h:27m(17%)
StrengthStrength2h:37m(18%)
Stats for: Dec 22nd 2014 to Yesterday (7 days)
 
Blogging Service, © TriBlogs Join TriBlogs to post comments and/or create your own blog, all for free! Read other Triathlon Blogs