Read other TriBlogs
The way to The  Norsemen
Volg hier mijn weg naar hopelijk de Norsemen.

Week 8: Relatieve rustperiode week 2

WouterAelbrechtby WouterAelbrechtNov 23rd 2014
Eerste week dat ik trainingen heb moeten inkorten om verschillende redenen.
In het begin van de week voelde ik me niet zo goed dus besloot ik s morgens niet op mijn fiets te kruipen. Dankzij het foamrollen kreeg ik alle pijntje uit mijn been, alleen dat eeuwige pijntje in mijn enkel wil niet verdwijnen.
Ik mag niet klagen over het verloop van de trainingen, ik voel me fris en ben langzaam aan het beter worden.
Als ik hoor hoeveel kilometers andere al afleggen trek ik soms mijn ogen open. Geen wonder dat triatleten het hoogste percentage echtscheidingen hebben.
Het blijft puzzelen en ik weiger om in rust in te boeten. Beter uitgerust aan de start dan geblesseerd of oververmoeid.
Zaterdag was de meest opmerkelijke dag. Mijn gewicht nam plotseling een duik ondanks het mosselfestijn op school en de daarbijhorende, frieten en bier. Vreemd. Misschien toch meer frieten eten in de toekomst. In de voormiddag met Laurens gaan fietsen. Voor mij "intensief", voor Laurens was het minder dan losrijden. Toch tevreden van mijn 54 km doorfietsen zonder zeer maar vooral super tevreden van mijn 5 km loopje er dadelijk na. Topzaterdag was nog niet over want in de namiddag ging ik mijn tijdritfiets ophalen in Izegem. Laurens als expert meegenomen en ik ben weer een fiets rijker. Het wordt tijd dat mijn garage volledig af is want de woonkamer is precies een toonzaal van een fietsenmaker. Nu nog leren rijden op een triatlonfiets en hopelijk geeft dit weer wat extra voordeel in Luxemburg en Kopenhagen nu ik wat beter in mijn stuur kan liggen.
Topzaterdag werd afgesloten met de Christuskoningviering van de Chiro, frieten met stoofvlees + extra portie + 2 duvels.
Na topzaterdag kwam dus baalzondag. Frieten eten helpt toch niet om te vermageren want er stond een kilo extra op de weegschaal. Mijn lang loopje van 11 km werd meer een boetedoening en mijn enkel wou maar niet loskomen s avonds.

In uren iets minder door de extra rust, op naar volgende week.

Doel week 9: Niet op mijn gezicht gaan met mijn nieuwe fiets.
SwimSwim1h:51m(11%)
BikeBike7h:39m(46%)
RunRun1h:52m(11%)
StrengthStrength5h:22m(32%)
Stats for: Nov 17th 2014 to Today (7 days)
Week 8: Relatieve rustperiode week 2
 
Blogging Service, © TriBlogs Join TriBlogs to post comments and/or create your own blog, all for free! Read other Triathlon Blogs