Read other TriBlogs
The way to The  Norsemen
Volg hier mijn weg naar hopelijk de Norsemen.

Week 12: Relatieve rustperiode week 6

WouterAelbrechtby WouterAelbrechtDec 21st 2014
Het was een week vol variatie.
Dinsdag met de wannabe's (Veerle, Walter en ikzelf trainen voor onze eerste Ironman) gaan fietsen. Een vlot tochtje was het gezien de sluimerende ziektekiemen in mijn lichaam niet. Na drie uur en een half was ik blij om zonder regen van mijn MTB te stappen. Zonder compagnie was dit een marteltochtje geweest.
In de zwemtraining kregen we deze keer les van Joris. Een heel uur techniektraining. Ik onthou vooral dat er verschillende manieren zijn van zwemmen. Na mijn fietstochtje was ik blij dat het een rustig ontspannen training was.
Woensdag wonnen de ziektekiemen en kroop ik in mijn bed. Na een dutje van een uur was het al veel beter en was ik blij dat ik dinsdag gaan fietsen was ipv in dit hondenweer. Tegen de avond was de stem ook weg en trok Kristof de laatste scheve stukken uit mijn rug weer recht.
Donderdag was er niet veel beterschap en na een hele dag deliberaties (op stoel stil zitten) en een laat oudercontact deed ik alleen wat core-oefeningen samen met Laura. De meeste mensen vermageren als ze ziek zijn. Ik dus niet, ik heb geen honger dus snoep ik de hele dag. Die extra kilo van vorige week wegkrijgen zal voor volgende week zijn.
Tegen vrijdag had het rusten en slapen zijn werk gedaan en voelde ik me weer mens. In de fitness kreeg ik te horen dat hij me wou sponsoren met sportproducten uit zijn nieuwe webwinkel in ruil voor commentaar op de website. Is dit mijn eerste privé sponsorcontract? Cool!
Deze week stonden er ook conditietesten op het programma. Gezien mijn ziekte ging ik er niet veel belang aan hechten. Mijn looptest was slechter maar gezien de omstandigheden regen en wind had ik toch het gevoel dat het beter was. Mijn zwemtest en fietstest waren beter. Mijn fietstest kon ook niet slechter zijn, Walter kwam speciaal tot bij me thuis en zou me nooit hebben toegelaten om te stoppen. De motivatie voor de volgende weken is er weer.
Zondag was het de derde challenge: de jaagdpadtriatleet. Door een vroeg kerstfeest bij mijn moeder sliep Lobke nog toen de wekker afging. Ik besloot mijn vrouwen in dromenland te laten en zelf de opmeting te doen. Daar gingen mijn punten voor het klassement. Het was een leuke bedoeling en nadien na enkele uurtjes meegefietst met de club. 's avonds samen met Laura gaan lopen aan mijn slakkengangetje. Vlot de 10 km gelopen aan een lage hartslag aan een al iets aanvaardbaar tempo. Allez een tempo dat we lopen kunnen noemen.

Einde relatieve rustperiode start van de 10 weken durende voorbereidingsperiode 1.
SwimSwim2h:26m(15%)
BikeBike8h:40m(52%)
RunRun2h:24m(14%)
StrengthStrength3h:15m(19%)
Stats for: Dec 15th 2014 to Today (7 days)
 
Blogging Service, © TriBlogs Join TriBlogs to post comments and/or create your own blog, all for free! Read other Triathlon Blogs