Read other TriBlogs
The way to The  Norsemen
Volg hier mijn weg naar hopelijk de Norsemen.

Week 14 tem week 23: Standaardcyclus + rustweek

WouterAelbrechtby WouterAelbrechtMar 8th 2015
Inmiddels is het 9 weken zwoegen, 1 week minder zwoegen en 1 weekje rust geleden dat ik iets liet weten van me.

De eerste lange voorbereidingsperiode zit erop. Ik onthou de kou, de regen en het ijs op de fiets.

's Morgens opstaan, zien dat alles bevroren is, op de rollen kruipen en na 2 uur toch de moed vinden om op de fiets te kruipen. Gewoon kilometers afmalen, rondjes van 20 km doen om thuis te wisselen van kousen en warme handschoenen. Na 9 weken was de fun er een beetje van af.

Ik slaagde er toch in om een 140 km lange fietstocht af te werken met dit hondeweer. Ik had liever meer langere fietstochten gedaan maar het zat er gewoon niet in.

Het zwemmen zit goed in tegenstelling tot de andere atleten train in meer langere extensievere stukken. Ik voel me meer verbeteren als ik 2-3 km aan 1 stuk kan zwemmen.

Het lopen gaat ook beter, ik loop sneller aan dezelfde trage hartslag. Tijdens mijn langste loop van 20 km kreeg ik de buikgriep, één van de mindere momenten. Geleerd om af te zien.

Ook intervals beginnen langzaam te lukken en de snelheid gaat vlot de hoogte in.

Naar het einde toe gingen de trainingsuren omhoog en had ik geen tijd/zin meer in mijn core-oefeningen en strechoefeningen. De sporadische pijn in mijn rug is dus mijn eigen dikke fout.

De geplande 10 weken haalde ik niet, de zin was weg en de pijntjes begonnen te komen. Het leek me dan ook logische om in week 10 de riem eraf te halen en vooral het fietsen te verminderen omdat daar vooral de zin weg was.

Nadien kwam de geplande rustweek waar ik alle trainingen sterk terugschroefde en deed ik waar zin in had. Toch wel leuk om te weten dat ik na een rustweek het gevoel heb dat ik niets gedaan heb en toch aan 12 u trainen kom. De zin is samen met het lenteweer teruggekomen en ik kan niet wachten om terug op de fiets te zitten.

Het belangrijkste is dat we geen blessures hebben en klaar zijn voor onze volgende voorbereidingsperiode.

Voor de fans van cijfertjes: de laatste 10 weken durende voorbereidingsperiode + rust

92km gezwommen, 2054 km op de fiets en 318 gelopen
 
Blogging Service, © TriBlogs Join TriBlogs to post comments and/or create your own blog, all for free! Read other Triathlon Blogs